Vorige week riep premier Rutte jongeren op met ideeën en suggesties te komen over de inrichting van de coronasamenleving. Dus vandaag wil ik je graag laten zien hoe je jongeren een stem kunt geven in de nieuwe samenleving.
7 manieren om jongeren mee te laten denken
1. Ga de straat op
De Gemeente Amsterdam is letterlijk de straat op gegaan voor de coronacampagne. Het campagneteam heeft jongeren op hangplekken gevraagd welke oproepen en oneliners echt aanslaan bij hen. Deze teksten kwamen vervolgens op de posters die door de hele stad zichtbaar zijn. Hiermee kregen jongeren en jongerenwerkers erkenning voor hun positie – en sloeg de oproep ook aan bij de jongeren zelf.
2. Voer een onlinegesprek
Jongeren houden van gemak en snelheid. Als je online het gesprek aan wilt gaan, kies dan voor conversational research. Dit is onderzoek in de vorm van een gesprek via een chatbot of vragen die zijn gebaseerd op een eerder gegeven antwoord. Deze manier van ondervragen past bij jongeren. Lees meer in het blogartikel: Van onderzoek naar conversatie.
3. Vraag feedback via video
Jongeren maken veel meer video’s dan oudere generaties. Je kunt jongeren dan ook heel goed naar hun mening vragen door ze een video te laten opsturen. Airbnb zet dit al actief in voor feedback en krijgt hier veel inzicht mee. Video’s brengen emoties teweeg. Lees meer in het blogartikel: Videofeedback brengt data tot leven.
4. Maak een podcast
Jongeren luisteren meer naar podcasts dan oudere generaties. Maak een podcast samen met jongeren om de stem van deze groep in beeld te brengen.
5. Stuur gesproken berichten
Jongen zijn het meest eager om nieuwe technologieën te gebruiken. Twee derde verwacht over 2 jaar slimme speakers als Google Home en Alexa in gebruik te hebben, zo blijkt uit het onderzoek What’s Happening Online van Ruigrok | NetPanel.
Stuur jongeren een gesproken bericht, waar ze ook met spraak op kunnen reageren. Lees meer in het blogartikel: Survey trends: voice
6. Zet polls uit op Instagram
“Instagram is naast een bron van inspiratie een belangrijk communicatiemiddel geworden”, signaleert merkstrateeg Baba Toure van bureau Hammerfest. Je kunt bijvoorbeeld via Stories de interactie met jongeren aangaan door polls uit te zetten.
7. Gebruik WhatsApp als kanaal
Ook WhatsApp is een geschikt kanaal om jongeren te kunnen bereiken. WeAsk is een voorbeeld van een WhatsApp-tool voor marktonderzoek.
#jongerenaanzet
Genoeg manieren om jongeren mee te laten praten. En nog één advies aan Mark Rutte:
Maak een platform om alle ideeën van jongeren op één plek te verzamelen.
En ook jij kunt bijdragen door ideeën van jongeren op te halen.
Deel de inzichten door de hashtag #jongerenaanzet op social media te gebruiken.
Lore
Geef een reactie